Om øen

Ved nedenstående link kan du se Turist bureauets opdateret aktivitets kalender. (Åbner i nyt vindue)

Om Øen

 

Øen Ærø er en rigtig ø, og man sejler til en rigtig ø. Smukt beliggende i  hjertet af det Sydfynske Øhav, finder du perlen Ærø, med sin fantastiske natur og sine charmerende bysamfund, store som små, der ligger som perler langs kysterne. 

På østsiden af øen ligger Marstal, den hyggelige by, der emmer af søfart med et enestående havnemiljø.

Marstal er også Ærøs største by.


Midt på øen ligger Ærøskøbing, og her ligger Badehotel Harmonien, Ærøskøbing er en af de bedst bevarede middelalder byer i Danmark. I 2002 blev Ærøskøbing tildelt den for­nemme Europa Nostra pris for be­va­ring af euro­pæisk kulturarv.

Byen er ren idyl, med klatreroserne det velbevarede huse med de mange fine detaljer, og ikke mindst er hele den gamle bydel, belagt med toppede brosten. 

Byen har forandret sig meget lidt takket været en bevaringsplan som holdt kraftigt i hævd.


I den vestlige del af øen ligger Søby, en rigtig fiskeri og værftby, Søby ligger på spidsen af øen, og er et lille samfund, med mange ildsjæle de har et stærkt sammenhold. Det er et charmerende område med en utrolig fauna, en af de helt store oplevelser er Vitsø som er er blevet åbnet op, med stier her kan man se fiskehejre og andre spændende dyrearter, og et utroligt planteliv. 5 km fra Søby, ligger også Golfbanen, 18 hullers golfbane, med en betagende udsigt over hele det sydfynske øhav. Hvis De er golf interesseret er det en kæmpe oplevelse, og samtidigt en udfordrende links bane.


Udover de 3 hovedbyer, findes der et væld af små byer, de større små byer ligger fordelt på højderyggen af øen, men en cykeltur via magurite ruten er en helt igennem fantastisk oplevelse. Oplev de Ærøske "alper" naturparken og charmerende gårde og gadekær langs ruten. Der er rigtigt mange oplevelser, kunsthåndværkere, små butikker, bla. Rise Bryggeri, hvor der er smagsprøver på den lokale øl.